مجموعه ای از کامپیوترهای به هم متصل شده که امکان تبادل اطلاعات بین یکدیگر و کلیه تجهیزات شبکه را دارند. و همه این تجهیزات از طریق سرور مدیریت می شوند. به وسیله شبکه می توان سناریوهای مختلفی را جهت مدیریت و دسترسی به منابع اطلاعات برنامه ریزی کرد. پیاده سازی شبکه های کامپیوتری از دو روش کابلی و بی سیم انجام می گیرد که هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خود را دارد و تشخیص انتخاب هر کدام از این روش ها نیازمند تحلیل و بررسی تیم متخصص بعد از بازدید پروژه است.
شبکه های کامپیوتری در مراکز مختلف از جمله بانک ها،ادارات،سازمان ها،بیمارستان ها،کسب و کارهای آزاد، مدارس و منازل کاربرد دارند.
فرض کنید قصد راه اندازی یک شبکه ارتباطی و نظارتی در ابعاد و مسافت بزرگ را دارید. اگر نیاز به ارتباط بین تمامی این بخش ها در محدوده ساختمان،مشاعات، درون شهری و خارج از شهر را دارید نیاز است به وسیله راه های ارتباطی که توان رد و بدل اطلاعات با حجم بالا را دارند استفاده کنید. در همچین سناریوهایی از دو روش کابلی و بی سیم می توان استفاده کرد. انتخاب یکی از این دو روش مستلزم به دست آوردن مشخصات کامل پروژه به همراه اطلاعات مسیر انتقال داده می باشد. اگر بنا به هر دلیلی طبق نظر کارشناسان بخش شبکه امکان انتقال اطلاعات به روش کابلی میسر نبود می توان از روش بی سیم استفاده کرد. در این روش ارتباطات از طریق آنتن و دیش های هوایی انجام می گیرد. جهت نصب این آنتن ها و دیش های رادیویی مستلزم پیاده سازی تجهیزات خاصی مانند حفاری،دکل،سیم مهار،ساعقه گیر و ... می باشد. همینطور باید توجه کرد انتخاب آنتن های رادیویی براساس حجم اطلاعات و ارتفاع دکل تعیین می گردد، و در مسیر هوایی بین مبدا و مقصد آنتن ها نباید مانع فیزیکی وجود داشته باشد. نرخ سرعت انتقال اطلاعات بسیار بالا بوده و در صورت پیاده سازی استاندارد از ضریب امنیتی قابل قبولی برخوردار است.
شبکه های بیسیم در مراکز مختلف از جمله بانک ها،ادارات،سازمان ها،بیمارستان ها،کسب و کارهای آزاد، مدارس و منازل کاربرد دارند.
فرض کنید قصد راه اندازی یک شبکه ارتباطی و نظارتی در ابعاد و مسافت بزرگ را دارید. اگر نیاز به ارتباط بین تمامی این بخش ها در محدوده ساختمان و مشاعات آن را دارید نیاز است به وسیله راه های ارتباطی که توان رد و بدل اطلاعات با حجم بالا را دارند استفاده کنید. در همچین سناریوهایی از دو روش کابلی و بی سیم می توان استفاده نمود. انتخاب یکی از این دو روش مستلزم به دست آوردن مشخصات کامل پروژه به همراه اطلاعات مسیر انتقال داده می باشد. اگر بنا به هر دلیلی طبق نظر کارشناسان بخش شبکه امکان انتقال اطلاعات به روش بی سیم میسر نبود می توان از روش انتقال اطلاعات در بستر فیبرنوری استفاده کرد. فیبرهای نوری برخلاف کابل های قدیم که از رشته سیم های مسی تشکیل شده بودن، از جنس شیشه می باشند و انتقال اطلاعات به شکل انعکاس نور در طول مسیر این رشته های شیشه ای انجام می شود. انتخاب مدل مناسب فیبرنوری بر اساس حجم ارسال و دریافت اطلاعات است. و مسیر راه اندازی این نوع کابل همانند روش کابل های مسی می باشد با این تفاوت که این کابل ها از جنس شیشه هستند و نیاز به مراقبت و احتیاط بیشتری در حفاری و لوله گذاری دارند. به شکلی که خمش و پیچش کابل نباید از حد استاندارد بیشتر شود.
نرخ سرعت ارسال و دریافت اطلاعات فیبرنوری چندین برابر از کابل های مسی قدیمی است. و ضریب امنیت بسیار بالایی دارند و مشکل نویز و همشنوایی ندارند.
از این مراکز می توان در مراکز مختلف از جمله بانک ها،ادارات،سازمان ها،بیمارستان ها،کسب و کارهای آزاد و مدارس بهره برد.